40-dagenactiviteiten DOH 40-dagenactiviteiten DOH
Afgelopen zondag kregen Jan en Jannie Roelofsen een ‘cheque’ met 9000 euro overhandigd.
 Daar kwam op het laatste moment nog een gift van 500 euro bij, die daar dus nog bij moet worden opgeteld!
Jan en Jannie waren erg blij verrast, want op zo’n bijdrage voor Onder Ons hadden ze écht niet gerekend.
Wat is het geweldig dat door de opbrengst van alle activiteiten en giften we als kerkgemeenschap zoveel kunnen betekenen voor het Ontmoetingshuis Onder Ons. Een aantal wensen op het gebied van onderhoud en vervanging van apparatuur kunnen nu echt worden gerealiseerd!Een hartelijke groet van de 40-dagencommissie.
 

28 maart 2024
 
De stand op zondag 24 maart:    4250 euro!
Over een aantal weken zal Jannie Roelofsen van Onder Ons worden uitgenodigd om tijdens een kerkdienst het totaalbedrag van het 40-dagenproject ‘overhandigd te krijgen’. Dan zal dus ook aan de gemeente worden bekendgemaakt wat het uiteindelijke eindbedrag is. We zijn best nieuwsgierig, want het ziet er naar uit dat het een heel mooie opbrengst wordt!  
Een hartelijke groet van de 40-dagencommissie

 

Met plezier delen we hieronder terugblikken met compilatiefoto's van de activiteiten.

De presentatie  in de dienst van 11 februari.

Jannie Roelofsen, initiatiefneemster van Onder Ons, vertelde tijdens de kerkdienst op welke bijzondere manier het gebouw in de Fluitersstraat in handen kwam van de stichting. Ook vertelde ze over de activiteiten die er in Onder Ons worden georganiseerd, waarbij ontmoeting, samenzijn en ‘onder onsjes’ centraal staan

De High Tea van 24 februari.

Zaterdag 24 februari hebben we de eerste activiteit van de 40-dagenactiviteiten gehad. Met 21 mensen hebben we genoten van een heerlijke ‘High Tea’ verzorgd door Erna Slok. We werden verwelkomd in een gezellige huiskamer met mooi gedekte tafels met daarop etagères met allerlei koude en warme hapjes, sapjes en natuurlijk met potten heerlijke thee. Het was een gezellige, lekkere middag waarvan we volop genoten hebben.

De fietspuzzeltocht op 2 maart

Zaterdag 2 maart was de tweede activiteit van de 40-dagenactiviteiten. 14 personen hebben in groepjes de fietspuzzeltocht gefietst, wat was het prachtig fietsweer!! Daarna met elkaar nog koffie en thee gedronken, de antwoorden besproken, de prijs uitgereikt aan de winnaars en op de foto! Een hele gezellige middag om op terug te kijken.

Swingo op 5 maart

Afgelopen dinsdagavond was het dan zover... de allereerste Swingo in de Open Hof! 7 teams zaten klaar met hun swingo kaart met daarop 24 titels van liedjes uit de Top2000! Steeds werd er een fragment afgespeeld van een liedje. Iedereen was fanatiek aan het meespelen om te kijken wie de eerste rij vol zou hebben! En daarna natuurlijk de hele kaart! Nog best een klus, want sommige liedjes werden niet herkend... de winnaars kregen natuurlijk een prijs! Het was een erg geslaagde, gezellige avond en voor herhaling vatbaar!!

Natuurwandeling zaterdag 9 maart

Op 9 maart was onder deskundige leiding van Foppe Dupuis de natuurwandeling voor het
40-dagenproject. Wat hebben we genoten van zijn verhalen, de natuur en het heerlijke zonnetje.

Kids Sponsorloop zondag 10 maart

Afgelopen zondag was het na de kerkdienst een gezellige boel in de gymzaal, de kinderen waren klaar voor de sponsorloop! Jacolien en Scott hadden een erg leuk parcours klaargezet! Wat hebben de kinderen goed en veel rondjes gelopen!!

Aan het einde kregen ze allemaal wat lekkers, een oorkonde en een kleurplaat, welverdiend!
Dank jullie wel kids, jullie hebben veel geld bij elkaar gerend!!

3 gangen diner bij Onder Ons maandag 11 maart

Afgelopen maandag heeft het 3 gangen diner bij Onder Ons plaatsgevonden. Jannie en Jan Roelofsen verwelkomden ons heel hartelijk.  Meer dan 50 Open Hof-gasten konden genieten van het diner dat door Jannie werd geopend met een prachtig gedicht dat zij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven (klik hier om het te lezen). Bij hoge uitzondering had ‘onze’ Wilma Kloet (één van de vaste koks van Onder Ons) gekozen voor een lekkere vegetarische maaltijd; een mooie aanvulling op de kerkdienst van een paar weken geleden!  Uiteindelijk is er voor meer dan 60 mensen (incl. koks en helpers) gekookt en hebben we een heel gezellige avond gehad!  

De foto’s laten ook zien waar 4 ‘koks’ achter de schermen in de mooie keuken (twee jaar geleden verkregen via het Cultuurfonds) druk mee waren!

Workshop Werelddans op dinsdag 12 maart in de kerkzaal van De Open Hof

Met 20 enthousiaste dames hebben we aan een workshop werelddans meegedaan o.l.v. Judith Boogaard. We werden er heel vrolijk van, eerst wat onwennig maar al snel ging het best heel goed. Voor de pauze hebben we dansen geleerd uit Tsjechië, West Europa (een parendans) en Turkije.  Na het genot van een kopje koffie of thee hebben we nog een dans geleerd uit Israël, die was bij de meesten de favoriet van de avond. Na nog een keer de dansen herhaald te hebben gingen we met een tevreden gevoel naar huis. Het was een heerlijke, gezellige dansavond.

Kleine voorjaarsmarkt op zaterdag 16 maart


Afgelopen zaterdag was er een kleine voorjaarsmarkt op het plein voor de Open Hof voor ons goede doel ‘Onder Ons’. Het was best fris en het beloofde zonnetje wilde maar niet komen. Des te leuker dat veel bezoekers nog lang bleven voor een kopje koffie/thee en een gezellig praatje. Het was ook fijn dat er extra helpers/verkopers waren, dat er lekkere baksels waren ingeleverd én dat een deel van de spulletjes was ‘gesponsord’ voor een nog hogere opbrengst. We kunnen terugkijken op een heel gezellige ochtend met een mooie resultaat. De foto’s zijn het bewijs daarvan!

Workshop Kaarsen maken op dinsdag 19 naart

Het was een gezellige boel dinsdagavond in de Open Hof. Onder leiding van Joke werden er prachtige Paaskaarsen gemaakt. De opbrengst was natuurlijk voor ons 40-dagenproject ‘Onder Ons’

Pubquiz op vrijdag 22 maart

Afgelopen vrijdagavond was er weer een pubquiz! Het was lekker vol, er waren 13 teams die hieraan meededen en hun hoofd braken over alle moeilijke vragen! Kees had het weer goed voor elkaar en had gezorgd voor een prachtige prijzentafel! Quizmaster Koos stelde alle vragen zorgde dat iedereen fanatiek meedeed! Het was een zeer geslaagde avond, met veel enthousiasme bij iedereen!

Palmpaasontbijt op zondag 24 maart

Afgelopen zondagmorgen werd het palmpaasontbijt door meer dan 70 mensen bezocht. Fijn dat we met zovelen samen konden zijn voor gezellig gesprekken en een lekker ontbijt. Zoals iemand na afloop zei: “De activiteiten en opbrengsten van het 40-dagenproject zijn natuurlijk geweldig voor het goede doel dat we steunen, maar alle activiteiten zijn ook goed voor ons als kerk; het gevoel van ‘samen gemeenschap zijn’ wordt erdoor versterkt en dat is minstens zo belangrijk”.

Workshop Kaarsen maken op 26 maart

Dinsdagmiddag 26 maart was onze laatste activiteit van ons 40-dagenprojekt. Onder leiding van Joke hebben we met 11 dames, 1 heer en Evy paaskaarsen versierd. Het was een leuke, gezellige middag met als resultaat mooie kaarsen.

 


DOE JE OOK MEE MET ALLE LEUKE ACTIVITEITEN?!
Wil je het bijzondere verhaal van Onder Ons dat Jannie Roelofsen ons tijdens de dienst in de kerk zo enthousast vertelde nog eens zien en horen? De dienst is terug te zien via deze rechtstreekse link naar kerkdienstgemist.

We hopen op veel fijne en gezellige ontmoetingen de komende 40-dagentijd én op een mooie opbrengst voor Onder Ons!! Heel graag tot ziens bij de activiteiten!! 

Een hartelijke groet van de 40-dagencommissie,
Marjan Bottinga, Marian van de Heuvel, Corinne Kleter, Alie de Leeuw, Marlies Mol, Marjolein Rademaker en Mirjam Rebergen,
  Hieronder alle activiteiten op een rijtje (met een linkje naar meer informatie over de activiteit).
Aanmelden en contact: 40dagen.openhof@pkn-veenendaal.nl
 
Datum Tijdstip Activiteit (met link) Locatie
Zaterdag 24 februari 14.00-16.00 uur High Tea De Deel 27
Zaterdag 2 maart Vanaf 13.00 uur Fietspuzzeltocht De Open Hof
Dinsdag 5 maart  19.30-21.00 uur Swingo De Open Hof
(inloop / aanmelden 19.15 uur)
Zaterdag 9 maart 09.00-11.15 uur Natuurwandeling  P.p. Ronde Erf
Zondag 10 maart Na de kerkdienst Sponsorloop Kids De Open Hof
Maandag 11 maart 18.00 uur (inloop 17.30 uur ) 3 gangendiner
Gedicht door Jannie Roelofsen
Onder Ons
Dinsdag 12 maart 19.30-21.00 uur Werelddans De Open Hof
Zaterdag 16 maart  10.30-13.00 uur Voorjaarsmarkt Plein Open Hof
Dinsdag 19 maart 19.30-21.00 uur Kaarsen maken  De Open Hof
Vrijdag 22 maart 19.45-21.45 uur  Pubquiz De Open Hof
(inloop / aanmelden 19.30 uur) 
Zondag 24 maart 09.15 uur (inloop 09.00 uur) Palmpaasontbijt De Open Hof
Dinsdag 26 maart 14.30 – 16.00 uur Kaarsen maken  De Open Hof

 
terug