Youth Alpha Youth Alpha
Tijdens een Youth Alpha cursus gaan we met jongeren in de leeftijd van 15- 18 jaar tien weken lang op zoek naar God. Naar het geloof en naar antwoorden op wezenlijke vragen die veel jongeren hebben.

Tien weken van groeien, snoeien én bloeien! Omdat eerdere Youth Alpha cursussen voor een aantal jongeren een verandering in hun leven hebben gezorgd, hebben wij nog steeds het verlangen hier mee door te gaan.

Zodra er een groep jongeren in de leeftijd van 15-17 is (te denken valt aan de oudere jongeren van de 12 plus) starten we een nieuwe cursus die antwoorden helpt te vinden op de kernvragen van het christelijk geloof. ‘Wie is Jezus?’ ‘Bidden: waarom en hoe?’ ‘De Bijbel lezen: waarom en hoe?’ en ‘Hoe leidt God ons?’.

De gemeente wordt betrokken bij deze groep door hen te vragen of ze willen koken of bidden. Zo wordt er een link tussen de verschillende generaties gelegd.

Er is contact met Youth Alpha Veenendaal. Deze overkoepelende organisatie verbindt verschillende kerken – en jongeren met elkaar en promoot de diverse Youth Alpha’s binnen Veenendaal. Dit om jongeren de kans te geven op verschillende plekken, dagen en tijden een Youth Alpha te volgen.
 
terug