zaterdag 9 december 2023

(V.I.S.) PGV Wandeling - Leersum

Datum: 
 zaterdag 9 december 2023
Tijdstip: 
 09:30
Locatie: 
 Parkeerplaats Dennenlaan

Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er een wandeling georganiseerd waarbij u van harte welkom bent om aan te sluiten. Om en om is die wandeling korter (6-8 km) of langer ( 12-15 km). De korte wandeling start meestal in de buurt van Veenendaal, de langere bereiken we per auto. Contact: René Haverdings: rhaverdings@gmail.com

Zaterdag 9 december is er weer een PGV wandeling, de laatste van dit jaar. Dit keer wordt een route gelopen nabij Leersum, over “het stormpad” en door het Leersumse Veld. In juni 2021 raasde er een enorme wind door bepaalde delen van Nederland. 16 hectare van het bos ten noorden van Leersum werd door een sterke valwind omvergeblazen, met als gevolg een enorme ravage aan ontwortelde en geknakte bomen.
Er is toen besloten dit niet op te ruimen en de natuur in het gebied z’n gang te laten gaan.

Nadien is er een pad door aangelegd, gedeeltelijk over een vlonder: het stormpad.  Het aangrenzende Leersumse Veld is een uniek natuurgebied, met heide, gemengd bos en veenplassen. Kortom, deze wandeling biedt een mooie kans om deze locaties eens te bezoeken.  Totale lengte ca. 14,5 km.

  • Verzamelpunt: parkeerplaatsen aan de Dennenlaan, naast de Petrakerk.
  • Vertrektijd: 09.30 uur per auto.
  • Startpunt wandeling: parkeerplaats restaurant Darthuizen, Leersum.
  • Van de meerijdende deelnemers wordt een (kleine) vergoeding gevraagd.
Opgave deelname: uiterlijk vrijdag 8 december 20.00 uur, het liefst per mail: zw-wandelgroep@pkn-veenendaal.nl of anders  per telefoon: 06-54262516 (René Haverdings). Bij opgave per mail, graag uw 06 nummer vermelden. Gezien de lengte van de wandeling is het raadzaam eten en drinken mee te nemen voor onderweg.

terug