woensdag 8 november 2023

(V.I.S.) Het (vlucht)verhaal van Hassan

Datum: 
 woensdag 8 november 2023
Tijdstip: 
 20:00 uur
Locatie: 
 De Open Hof
Prijs: 
 € 5,00 (inclusief consumptie)

Als baby ben ik met mijn Afghaanse familie naar Iran gevlucht. Ik ben daar opgegroeid, maar heb me daar nooit welkom gevoeld. Kort nadat ik in Iran op 15-jarige leeftijd kennismaakte met het (verboden) Christendom, werd ik gedwongen te vluchten. Ik was nét 16 toen ik in november 2015 alleen in Nederland aankwam. Kort daarna werd ik overgeplaatst naar het AZC voor minderjarige jongeren in Overberg. Ik bleef daarna  in Veenendaal, omdat ik het geluk had bij een Veens gezin te mogen wonen.

Als baby ben ik met mijn Afghaanse familie naar Iran gevlucht. We werden in 2000 in een militair vliegtuig geëvacueerd in naar Iran omdat de Taliban de stad waar wij woonden aanviel. Ik ben in Iran als illegale vluchteling opgegroeid, maar heb me daar nooit welkom gevoeld. Kort nadat ik kennismaakte met het (verboden) Christendom, werd ik gedwongen te vluchten.

Nu ben ik 24 jaar, woon ik in Ede en heb ik mijn MBO-opleiding Juridisch Administratief afgerond en werk ik bij het UWV in Arnhem. Mijn levensverhaal en ook de keuze om me te laten dopen bij ICF in Veenendaal, wil ik aan jullie vertellen.

Aanmelden: corinnekleter@outlook.com 
Leiding: Hassan Mohammadi 

terug