Vakantie-ervaringen 2021 Vakantie-ervaringen 2021
Wat een leuke suggestie van een gemeentelid om bijzondere vakantie-ervaringen te delen! Foto's met een bijbehorend verhaal, nu in deze coronatijd misschien veel mensen niet op vakantie (kunnen) gaan!

Spreekt het idee u aan en heeft u een foto van bijvoorbeeld een gebouw dat indruk maakte, iets moois in de natuur, een apart kunstwerk, een bijzondere belevenis.... ver-weg of dicht-bij-huis? Vertel er iets over in maximaal 150-175 woorden en stuur het naar webmaster.openhof@pkn-veenendaal.nl  Houd daarbij rekening met de privacyregels, dus géén personen op de foto of namen in uw verhaal. U bent natuurlijk wél vrij om uw naam te vermelden onder uw bijdrage. We zijn benieuwd! 
 


KERK & VAKANTIE 1.0Abbazia di San Galgano

Hoe bijzonder is het om een kerk te zien zonder dak? Je zult versteld staan van de schoonheid en mystiek van een oude Italiaanse abdij, die weliswaar wat aangetast is door de tand des tijds, maar die een prachtige eyecatcher vormt in het weelderige
Toscaanse landschap.

Al indrukwekkend als je er aankomt rijden en zeker als je erin rondloopt. Je waant je even helemaal terug in vervlogen tijden en je zult merken dat de abdij een en al geschiedenis ademt.

Voor meer informatie, de moeite waard,
raadpleeg Google.

Giovanni Piccolo 


Of het onder 'de vakantie' gerekend moet worden weet ik niet… maar wel vond ik het een zeer bijzondere tentoonstelling: DESING BY NATURE in de Fundatie te Zwolle.

Een leuke wandeling door Zwolle (kijk omhoog naar de imposante gevels) – koffie in een prachtige kerk, omgebouwd tot boekwinkel – de  blauwe pijlen volgend in het gebouw langs een historische expositie om uiteindelijk helemaal bovenin je bewust te worden  'hoe de natuur ons helpt onszelf te redden', zoals in de brochure staat.….

Marjan Pr.

 


17 juli 2021

Deze week was ik in Harderwijk in het Marius van Dokkum Museum, midden in het centrum van de stad. 

Het hangt vol met prachtige schilderijen met veel humor, uit het leven gegrepen. Ik was met mijn dochter en we hebben er veel lol om gehad.

Je krijgt ook een audiotour, die heel plezierig en leerzaam door de schilder is ingesproken.  
Zeker de moeite waard!

Gerda van Hunnik
 
terug