Uitbreiding beamteam gevraagd! Uitbreiding beamteam gevraagd!
Het Beamteam verzorgt de techniek tijdens alle kerkdiensten. Het geluid, de presentatie op de beamer en de iPads van voorganger en organist en de uitzending via kerk-TV.

Tijdens de kerkdienst zijn we met drie personen. We zitten op het balkon zodat we een goed overzicht hebben wat er allemaal gebeurt tijdens de dienst. Gemiddeld heb je één keer in de drie a vier weken dienst. We maken zelf ons rooster waarbij je zelf kunt aangeven op welke dagen je eventueel niet kunt. Daarnaast kan er altijd nog onderling geruild worden als je onverwacht toch niet kunt.

Ook voor doordeweekse rouw- en trouwdiensten is het fijn als er mensen beschikbaar zijn, want ook die worden via kerkdienstgemist.nl uitgezonden.

Als je achter de beamer zit, maak je in principe zelf de presentatie die voor de dienst te zien en de presentatie tijdens de dienst. We maken hiervoor gebruik van Microsoft Powerpoint. Als je daar niet zo handig mee bent of als je niet voldoende tijd hebt om de presentatie te maken, dan doet iemand anders dat.

Als je het geluid bedient, zit je achter het mengpaneel. Dat ziet er op het eerste gezicht wellicht complex uit, maar het bedienen zelf valt enorm mee. Het gaat erom dat je zorgt dat het volume goed is en dat de microfoon van de voorganger wordt gemute tijdens het zingen.

Wanneer je achter de kerk-TV installatie zit, bedien je aan de hand van een draaiboek de camera's om de dienst zo goed mogelijk in beeld te brengen voor de mensen die van thuis of elders live of achteraf meekijken.

Als je geïnteresseerd bent om mee te gaan draaien in het beamteam, kun je zelf aangeven wat je liefst zou willen doen. Je kunt ook eerst een keer komen meekijken om te zien hoe alles gaat. Als je nog vragen hebt of om je aan te melden, kun je voor of na de dienst iemand van het beamteam aanspreken of een mail sturen naar beamteam.openhof@pkn-veenendaal.nl
 
terug