zaterdag 13 april 2024

(V.I.S.) PGV Wandeling

Datum: 
 zaterdag 13 april 2024
Tijdstip: 
 09:30 uur vertrek vanaf de Dennenlaan bij de Petrakerk
Prijs: 
 Kleine vergoeding door de meerijdende deelnemers

Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er een wandeling georganiseerd waarbij u van harte welkom bent om aan te sluiten. Om en om is die wandeling korter (6-8 km) of langer ( 12-15 km). De korte wandeling start meestal in de buurt van Veenendaal, de langere bereiken we per auto. Contact: René Haverdings: rhaverdings@gmail.com

Zaterdag 13 april verzorgt de PGV-Wandelwerkgroep weer een afwisselende wandeling. De wandelroute loopt door de bossen van Ugchelen en over de Hoog-Buurlose Heide ten zuiden van Apeldoorn. Startplek en eindpunt is het Van der Valk Hotel Apeldoorn. 

Hoog Buurlo is een eeuwenoude landbouwenclave in het hart van de Veluwe. Dit is een van de weinige plekken op de Veluwe waar het landschap van vroeger goed bewaard is gebleven. Al sinds de 9de eeuw leven de bewoners hier van de landbouw. Akkerbouw, het houden van schapen en het hakken van eikenhout zorgden vroeger voor geld in het laatje. Nu telt Hoog Buurlo nog drie bewoners.

  • Totale lengte van de wandeling: ca.15 km.
  • Verzamelpunt: Dennenlaan, naast de Petrakerk.
  • Vertrektijd: 09.30 uur.
  • Van de meerijdende deelnemers wordt een(kleine) vergoeding gevraagd.
  • Na de wandeling is er de mogelijkheid gezamenlijk nog een kopje koffie, thee of iets anders te nuttigen.
  • Gezien de lengte van de wandeling is het raadzaam eten en drinken mee te nemen voor onderweg.
Opgeven deelname: uiterlijk tot vrijdag 12 april 20.00 uur, het liefst per mail via zw-wandelgroep@pkn-veenendaal.nl  (graag uw 06-nummer vermelden), of anders per telefoon: 06-54262516 (René Haverdings).

 

terug