zaterdag 10 februari 2024

(V.I.S.) PGV Wandeling

Datum: 
 zaterdag 10 februari 2024

Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er een wandeling georganiseerd waarbij u van harte welkom bent om aan te sluiten. Om en om is die wandeling korter (6-8 km) of langer ( 12-15 km). De korte wandeling start meestal in de buurt van Veenendaal, de langere bereiken we per auto. Contact: René Haverdings: rhaverdings@gmail.com

Zaterdag 10 februari is er weer een PGV-wandeling. Deze wandeling zou reeds in december plaatsvinden, maar is toen niet doorgegaan vanwege o.a. de weersomstandigheden. Het betreft de route nabij Leersum, over het ‘Stormpad’ en door het Leersumse Veld. In juni 2021 raasde er een enorme wind door bepaalde delen van Nederland. 16 hectare van het bos ten noorden van Leersum werd door een sterke valwind omvergeblazen, met als gevolg een enorme ravage aan ontwortelde en geknakte bomen. Er is toen besloten dit niet op te ruimen en de natuur in het gebied z’n gang te laten gaan. Nadien is er een pad door aangelegd, gedeeltelijk over een vlonder: het stormpad. Het aangrenzende Leersumse Veld is een uniek natuurgebied, met heide, gemengd bos en veenplassen. Kortom, deze wandeling biedt een mooie kans om deze locaties eens te bezoeken. 

  • Totale lengte ca. 14,5 km.
  • Verzamelpunt: parkeerplaatsen aan de Dennenlaan, naast de Petrakerk.
  • Vertrektijd: 09.30 uur per auto.
  • Startpunt wandeling: parkeerplaats restaurant Darthuizen, Leersum.
  • Van de meerijdende deelnemers wordt een (kleine) vergoeding gevraagd.
Opgave deelname: uiterlijk vrijdag 9 februari 20.00 uur, het liefst per mail:
zw-wandelgroep@pkn-veenendaal.nl (graag uw 06-nr. vermelden) of anders per telefoon: 06-54262516 (René Haverdings. Gezien de lengte van de wandeling is het raadzaam eten en drinken mee te nemen voor onderweg.
 

terug