Ontmoetingsruimte De Open Hof Ontmoetingsruimte De Open Hof
Welkom in onze Ontmoetingsruimte!!

Er zijn in ons kerkgebouw allerlei ruimtes die prima geschikt zijn voor de diverse groepsactiviteiten en -bijeenkomsten, van soos tot club, van kindernevendienst tot kerkenraadsvergadering, de eettafel, de creagroep … noem maar op.  Maar… waar ga je zitten als je graag een persoonlijk gesprek wilt voeren? Of met maar een paar mensen even bij elkaar wilt komen? Dan is zo’n grote ruimte met veel tafels en dito stoelen niet echt uitnodigend of prettig.

Wel, dáár is nu verandering in gekomen, want als ‘Taakgroep Ontmoetingsruimte’ hebben we namelijk een start gemaakt met het herinrichten van de kleine ruimte áchter de kerkenraadskamer. Wie de zolder van De Open Hof kent, weet dat er net voorbij de trap naar boven een kamer ‘met balkon’ is. Het raam daar is voorzien van een soortgelijke afbeelding als de mooie ramen in de kerkzaal.  
Het is een periode in gebruik geweest als stilteruimte en een groot deel van de inrichting is gelukkig bewaard gebleven. Ook de werken aan de muur en het beeld op de plank, geschonken door kunstenaars uit onze gemeente.

Er moet nog wel e.e.a. gebeuren aan de ruimte, maar hij is dusdanig ‘gebruiksklaar’ dat we deze vanaf komende zondag open gaan stellen. Voortaan kun je na de dienst terecht in de ontmoetingsruimte voor waar je behoefte aan hebt (zie ook de flyer die op de koffietafels ligt en die je ter plekke kunt lezen).

Naast ontmoeten, kun je ook snuffelen in de boekjes die er staan. Je kunt ze daar lezen, maar je kunt ze ook lenen om rustig thuis te lezen. Er ligt een ‘leenlijst’ waarop je in kunt vullen welk boekje je mee hebt. Om het gemakkelijk te maken, zijn de boekjes genummerd (sticker aan de binnenkant van de kaft).  Welkom zondag om eens om het hoekje te komen kijken hoe het eruit ziet. Tot dan!

Een hartelijke groet van Marjan Bottinga, Ingrid van Elburg en Truus Meidam.

Contact: ontmoetingsruimte.openhof@pkn-veenendaal.nl
 
terug