Kerk-TV

Kerk-TV
Voor het thuis of elders meebeleven van de kerkdiensten via internet, wordt gebruik gemaakt van kerkdienstgemist.nl. U kunt daarbij kiezen tussen alleen meeluisteren (kerkradio) en meekijken/-luisteren (kerk-TV).

Voor beide varianten kunt u gebruik maken van een PC, laptop, tablet of smartphone. Zolang deze maar verbonden is met het Internet. De diensten zijn te beluisteren via de website van kerkdienstgemist.nl. Klik op deze link om naar de website toe te gaan. U komt dan direct op de pagina van de Open Hof.

In onderstaande instructievideo wordt stapgewijs toegelicht hoe u de kerkdiensten van de Open Hof thuis kunt meebeleven. U start de video door op onderstaande afbeelding te gaan staan en op de playknop te klikken die in het midden van de afbeelding verschijnt. U kunt de video maximaliseren door op de afbeelding te gaan staan met de muis en dan het vierkante blokje rechtsonderin aan te klikken.(Bron: https://youtu.be/KXlY9akZZgM)

Om de kerkdiensten te bekijken/-luisteren via de website van kerkdienstgemist.nl hoeft u geen account van de betreffende website aan te maken. Dit is overigens wel handig als u meer gebruikt wilt maken van kerkdienstgemist.nl om ook de diensten van andere kerken te bekijken/-luisteren. De wijkgemeente Zuid-West is bijvoorbeeld ook aangesloten bij kerkdienstgemist.nl en van elders uit Veenendaal zijn er nog eens elf kerken aangesloten. Als u een account aanmaakt kunt u bijvoorbeeld een lijst met favoriete kerken vastleggen waar u makkelijk tussen kunt switchen zonder ze iedere keer apart op te moeten zoeken.

Wanneer u een smartphone of tablet heeft, kunt u ook de App van kerkdienstgemist.nl installeren. Deze is te vinden in de Playstore (Android) en de Appstore (Apple) door te zoeken naar Kerkdienst Gemist. Deze app biedt als voordeel dat u direct naar kerkdienstgemist.nl gaat, zonder dit eerst te moeten intypen in een webbrowser. Daarnaast kunt u standaard een lijst met favorieten aanleggen waar u eenvoudig uit kunt kiezen wat u wilt bekijken/-luisteren. Mocht het u niet lukken om de App zelf te installeren en u heeft ook niemand in uw kennissenkring die u daarbij kan helpen. dan kunt u contact opnemen met het beamteam om u erbij te helpen.

Als u niet in het bezit bent van een laptop, PC of tablet, kunt u om mee te luisteren met diensten een zogenaamd LUister KAStje (kortweg LUKAS) aanvragen.  Meer informatie over kunt u vinden door op deze link te klikken.

Als u vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met het beamteam van de Open Hof door een mail te sturen naar: beamteam.openhof@pkn-veenendaal.nl 
 
terug