Handleiding aanmelden Kerktijd.nl Handleiding aanmelden Kerktijd.nl


HANDLEIDING


NB: Kinderen worden NIET aangemeld via Kerktijd.nl. Op de 1e en 3e zondag van de maand is er Kindernevendienst, kinderoppas en 12-plusdienst.  Ouders met kinderen in die leeftijdsgroep krijgen dan standaard een uitnodiging. De kinderen tot 12 jaar moeten vervolgens apart worden aangemeld met naam en leeftijd via kerktijd.openhof@pkn-veenendaal.nl.  De leiding van de 12-plusdienst houdt zelf een lijst bij.


 Aanmelden 
 Met deze link opent u het aanmeldformulier 

Naam:  Achternaam, Voorletter of voornaam en tussenvoegsel. (voorbeeld: Kerk, L. van de)

E-mailadres:  
Het e-mailadres waarop u de uitnodigingen wilt ontvangen. Met dit e-mailadres en uw eigen wachtwoord logt u na aanmelding in.

Aantal bezoekers:  Hier vult u in met hoeveel gezinsleden u maximaal de kerkdienst zou kunnen bezoeken. Bezoekt u de kerk altijd met uw partner, dan vult u hier 2 in. Komt u meestal met meerdere gezinsleden, dan vult u dát aantal in. Op de zondag dat u met minder mensen naar de kerk komt, kunt u dit aanpassen via een link in de bevestigingsmail. Dit wordt verderop in de handleiding uitgelegd.

Wachtwoord U kiest zelf uw eigen wachtwoord. 

Categorieën:  Hier vinkt u de dienst aan (sommige kerken hebben daar nog een middagdienst bij staan).
Daarmee geeft u aan dat u uitnodigingen voor het bijwonen van diensten wilt ontvangen. 
   

Klik op 'Aanmelden'
U krijgt de melding dat er een mail naar u is gestuurd waarin wordt gevraagd uw e-mailadres te verifiëren.


   
Verifiëren
U bent pas écht ingeschreven als uw e-mailadres is geverifieerd. Dit om spam en ongewenste aanmeldingen te voorkomen.

Klik op 'Verifieer e-mailadres'

Wanneer u dit heeft gedaan, verschijnt in principe het scherm van Kerktijd.nl. waarin uw gegevens vermeld staan. Mogelijk krijgt u eerst een inlogscherm.Inloggen
Met uw emailadres en uw zelfgekozen wachtwoord kunt u vervolgens inloggen.


Uw wachtwoord kunt u wijzigen door rechtsbovenaan op het zwarte driehoekje ► naast uw naam te klikken (boven de rode knop 'Verwijder mijn gegevens').
Ook kunt u als u bent ingelogd een aantal zaken aanpassen. U kunt vinkjes zetten bij diensten en bijeenkomsten waarvoor u wilt worden uitgenodigd.

Wanneer u een periode (bijvoorbeeld in vakantietijd) niet wilt worden uitgenodigd, dan logt u in met uw wachtwoord en kunt u aangeven voor welke periode. U komt dan voor die periode op 'Tijdelijk inactief' te staan. 

Wilt u tóch eerder weer naar de kerk, dan hoeft u alleen maar weer in te loggen en vervolgens te klikken op 'Weer op 'actief' zetten. Vervolgens draait u weer mee in het systeem.Uitnodigingen
Er worden wekelijks uitnodigingen verstuurd voor het bezoeken van de kerkdiensten. Daarbij wordt uitgegaan van het maximale aantal beschikbare plaatsen. Zoveel plaatsen als er zijn, zoveel gemeenteleden worden er uitgenodigd. In het begin zal waarschijnlijk ieder die zich aanmeld om uitnodigingen te krijgen daadwerkelijk ook een uitnodiging ontvangen. Zodra er meer gemeenteleden op de lijst staan dan er plaatsen zijn, gaat het automatisch rouleersysteem aan het werk.

Als u wordt uitgenodigd, is het de bedoeling dat u binnen 24 uur reageert met 'Ik Kom Wel' of 'Ik Kom Niet' door te klikken op de betreffende knoppen in de uitnodigingsmail. Het kan zijn dat de uitnodiging in uw mail er anders uitziet. In dat geval klikt op of op 'Ik kom wel' of op 'Ik kom niet

In deze uitnodiging kunt u, als u wilt, klikken op de link www.de-open-hof.nl/kerk-in-coronatijd. U komt dan rechtstreeks op de website van De Open Hof uit bij de pagina met de geldende maatregelen en verdere informatie. Als u heeft aangegeven dat u komt, krijgt u een bevestigingsmail met daarin een optie om de aanmelding te wijzigen. U kunt daarin het aantal personen wijzigen.

Als u met het aantal personen komt dat in deze mail staat, hoeft u niets meer te doen. Komt u met minder mensen, dan klikt op 'Klik dan hier' en vult in het scherm dat u vervolgens het aantal in waarmee u komt en klikt u op 'Wijzig'

NB:  U kunt wel minder mensen opgeven dan in de uitnodiging vermeld staat, maar niet méér! Om die reden geeft u bij uw aanmelding het maximaal aantal personen van uw gezin op! 


Via de knop 'Afmelden' kunt u zich alsnog afmelden voor de dienst mocht blijken dat u die zondag niet kunt gaan


Na afmelding krijgt u de mogelijkheid om het aan te geven als u eena aantal weken niet wilt worden uitgenodigd. 

Voor iedere afmelding gaat er automatisch weer een uitnodiging naar andere gemeenteleden van de lijst. Ook díe gemeenteleden hebben dan in principe weer 24 uur om te reageren. Waarom 'in principe'? 

Er is een uiterste sluitingstijd ingesteld, namelijk vrijdagmiddag 16.00 uur.  Daarna wordt de lijst met alle kerkbezoekers voor die zondag geprint voor de koster zodat hij de kerkzaal daarop in kan richten. 

Het kan zijn dat iemand op vrijdag nog een uitnodiging ontvangt omdat uitgenodigde gemeenteleden hebben afgezegd, maar dan gaat die 24 uur dus niet meer op. Na vrijdagmiddag 16.00 uur wordt niemand meer toegevoegd aan de lijst. Men wordt dán weer voor een volgende dienst uitgenodigd.


 
terug