Oud verder met het oud papier? Oud verder met het oud papier?
Na 13 jaar oud papier verzameld te hebben ziet de commissie zich genoodzaakt u allen te informeren over het volgende.

Bij de start was het uitgangspunt  “Interieurfonds”, met het oormerk ‘stoelenfonds’. De toenmalige jeugd wilde graag meewerken maar vond daarnaast een maatschappelijke doel wel ‘een voorwaarde’. Met hulp van de 32 vrijwilligers zijn we een bekende & gewaardeerde plek in de wijk geworden.

Het is inmiddels algemeen bekend dat China zijn papiergrenzen heeft gesloten. Heel Europa staat met de papierafvoer onder druk. De papierprijs is dramatisch gedaald. Zoals op meerdere plekken om ons heen wordt vernomen: de opbrengst is bijna nihil… KORTOM : wij staan op een dilemma….gaan we door of stoppen we?

Omdat wij als wijkkerk eenmaal per jaar ook een Oud Papierdonatie geven aan een maatschappelijk doel willen we die missionaire uitstraling nog niet loslaten, maar dan moet het roer om! Door gezondheid van mankracht en afstoten van de aanhanger komt het ophalen van papier bij u thuis in gevaar. Als we door gaan, is dat om de volgende reden en voorwaarden:
  • We willen die ‘missionaire’ uitstraling van verzamelplek in de wijk blijven geven;
  • Er een opvolger van auto-met aanhanger-met chauffeur-tijd is gevonden;
  • Er aanvulling van helpende handen is om het werkt te verlichten; 
  • De jaaropbrengst vanaf 2020 naar het 40-dagenproject binnen “de Open Hof” gaat.
Als Oud Papier Commissie overwegen we -  met kennisgeving aan het Moderamen -  te stoppen, maar staat open voor uw reactie en/of aanmelding. Reacties kunt u sturen naar hamamajo@hetnet.nl. In januari wordt u vervolgens op de hoogte gesteld wat de definitieve beslissing zal zijn.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep Oud Papier “de Open Hof”

Marjan Preusterink

 
terug