maandag 22 januari 2024

(V.I.S.) Twijfel en geloofsverandering (1e van 8 gespreksavonden)

Datum: 
 maandag 22 januari 2024
Tijdstip: 
 19:30  - 21:30
Locatie: 
 Bunzinglaan 35, 3903 CS Veenendaal

Twijfel jij wel eens over je geloof?
Denk jij er wel eens aan om de kerk te verlaten of ben je er al een tijd niet meer geweest?
Twijfel jij wel eens over God?

Er zijn in ons land veel mensen (en misschien ben jij er wel één van) die ooit kerkelijk betrokken waren en die nu hun geloof en hun plek in de kerk langzaam aan het loslaten zijn. Net als de kerk binnenkomen en christen worden een grote stap is, kan het verlaten daarvan ook een hele grote stap zijn. Dit kan een eenzame reis zijn. Je verlaat ook een groep mensen, de kerkgemeenschap. Soms is het moeilijk praten met juist deze mensen in je kerk over je twijfels.

Daarnaast omdat je ze juist niet mee wilt nemen in je twijfels en onvrede. Ons (Jeroen Nagtegaal en ds. John Boogaard) plan is om hier, zonder verborgen agenda’s, vrij en in alle vertrouwelijkheid over te spreken. Wat gaan we doen? In acht gespreksavonden gaan we, met behulp van een werkboek van de zogeheten ‘vrijbuiters’(www.vrijbuiters.org) van Matthijs Vlaardingenbroek, het gesprek aan. Geen taboes, alles mag gezegd worden.

Herken jij je in bovenstaande? Doe je mee?
Het is de bedoeling dat je probeert zoveel mogelijk avonden erbij te zijn.
De groep blijft klein, maximaal 10 deelnemers. Er is nog ruimte, dus je kunt je nu nog opgeven voor deze kennismakingsbijeenkomst, daarna kun je niet meer instromen. Wees welkom!   NB: Wél graag van tevoren opgeven!!  

Contact en / of informatie: ds. John Boogaard, 0318-543990, ds.jboogaard@pkn-veenendaal.nl

De gespreksavonden zijn op de maandag van 19.30 - 21.30 uur.
Data: 22 januari, 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 8 en 22 april en 6 mei
 

terug