Welkom bij De Open Hof Welkom bij De Open Hof


U bent van harte welkom!

Hier, op de website van Wijkgemeente De Open Hof, maar vooral ook in onze Wijkkerk De Open Hof!  Wijkgemeente de Open Hof is een gemeente die haar missie wil uitdragen: uitnodigend zijn, missionair en ten dienste van elkaar en onze medemens.

Als Wijkgemeente De Open Hof maken wij, samen met Wijkgemeente ZuidWest, deel uit van de Protestantse Gemeente Veenendaal. Op de website van de PGV kunt u veel informatie vinden over onze Gemeente. Niet alleen op bestuurlijk en financieel gebied, maar ook  over de gezamenlijke bovenwijkse activiteiten, het kerkblad Samen Eén en meer zaken. 

Kerkdiensten
Van april t/m september beginnen de dienst om 09.30 uur en van oktober t/m maart om 10.00 uur. Een overzicht van alle kerkdiensten vindt u hier. Alle diensten online te volgen via Kerkdienstgemist.nl. Fijn dat we als gemeenteleden, thuis en in de kerk, op deze wijze in de viering van de Erediensten met elkaar verbonden zijn.  

Zondagsbrief
De zondagsbrieven vindt u in het besloten gedeelte van de website op de pagina zondagsbrieven.

Agenda
In de agenda op deze website staan tal van activiteiten vermeld, waarvan veel met een link naar aanvullende informatie. Goed om daar regelmatig een kijkje te nemen.

Website
Op deze website kunt u van alles ontdekken over Wijkgemeente De Open Hof, bijvoorbeeld op de pagina's groepen & kringenactiviteiten of diaconie. Daar waar een pijltje (v) naast de menunaam staat, vindt u onderliggende pagina's. Rode teksten op de pagina's linken naar de bijbehorende gegevens. Hopelijk vindt u wat u zoekt, zo niet ... laat het de webmasters weten.

Besloten pagina's
De website heeft naast de openbare pagina's ook besloten pagina's. Hiervoor heeft u een inlogcode nodig.

Wijkgemeente De Open Hof wenst u, waar dan ook, een goede tijd….
 
Van de Kerkenraad Van de Kerkenraad
Aanmelden voor de diensten.
We zijn erg blij dat er steeds meer mensen de dienst mee kunnen vieren. Er is echter nog wel een limiet aan het aantal mensen dat kan en mag komen. De luchtkwaliteit wordt wekelijks gemeten en aan de hand dáárvan wordt bepaald hoeveel mensen er kunnen worden uitgenodigd voor de daaropvolgende zondag. U moet zich dus nog steeds aanmelden via Kerktijd.nl!

Belangrijk: alleen een uitnodiging krijgen is niet genoeg! Wanneer u wilt komen, dan moet u dat nog wel bevestigen in de uitnodiging. Als u niet reageert, verloopt de uitnodiging, dan kunt u niet komen. We zien regelmatig dat er mensen in de kerk zijn die zich niet hebben aangemeld. De koster zet altijd wel extra stoelen klaar, maar het kan voor gaan komen dat er dan niet genoeg stoelen zijn.

Voor mensen die voorlopig graag op afstand wil blijven zitten, worden stoelen op 1,5 meter gezet. Dat moet dan van tevoren worden aangeven via kerktijd.openhof@pkn-veenendaal.nl. De stoelen worden namelijk op aanvraag geplaatst.
 
Maatregelen Maatregelen
  • Er wordt geen coronacheck uitgevoerd bij de ingang, ook registratie is niet meer nodig.
  • Thuisblijven bij klachten en handen reinigen bij binnenkomst blijft wél noodzakelijk, evenals het advies om 'gepast' afstand te houden en zo min mogelijk te verplaatsen in de kerk en bij de koffie.
  • In de kerkzaal blijven plaatsen beschikbaar op 1,5 meter afstand, zodat iedereen zich veilig kan voelen in de kerk. 
  • Bent u nog niet aangemeld bij Kerktijd.nl en zijn de versoepelingen nu een reden om wél weer naar de kerk te komen, meld u dan aan op Kerktijd.nl. Hier op de website vindt u alle informatie op de pagina Kerk in Coronatijd.  Mocht dat niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de scriba (Henny Bokje) 0318 500807
We hopen weer steeds meer een levende gemeente van Christus te kunnen zijn, ook in de kerkdiensten.
 
Allerzielen en wie helpt mee? Allerzielen en wie helpt mee?
lees meer »
 
Lectio Divina - 25 oktober Lectio Divina - 25 oktober
Het trage lezen van de 'Lectio Divina'.
Welkom om dit mee te oefenen a.s. maandag van 19.00-19.35 uur in de kerkzaal van De Open Hof.
lees meer »
 
V.I.S. - Jodendom en christendom V.I.S. - Jodendom en christendom

Woensdag 27 oktober - 20.00 - De Open Hof
 
lees meer »
 
Koffiegroep zoekt hulp Koffiegroep zoekt hulp
Gezellig koffiedrinken in de gymzaal na afloop van de dienst! Maar... wie helpt onze koffiegroep bij het klaarzetten en het weer opruimen van de gymzaal?
lees meer »
 
Kindernevendienst en kinderoppas Kindernevendienst en kinderoppas 
Met ingang van zondag 31 oktober is er weer iedere week kindernevendienst en kinderoppas! 
 
Bericht van de CREAgroep Bericht van de CREAgroep
Ook wij worden steeds nieuwsgieriger waar de Adventskalender straks zijn plekje krijgt. De lootjesboekjes zijn leeg, dus wordt het wachten tot 7 november!
lees meer »
 
Soos De Open Hof Soos De Open Hof
Dinsdag 26 oktober in de kerkzaal van De Open Hof. Iedereen, van jong tot oud, is dan welkom van 14.30-16.00 uur om elkaar te ontmoeten,
lees meer »
 
Collectanten gezocht! Collectanten gezocht!
 
Diaconie - 40-dagenproject 2022 Diaconie - 40-dagenproject 2022
In een nek aan nek race werd gekozen voor Youth for Christ Veenendaal. Heeft u suggesties voor leuke activiteiten?
Meldt het aan de commissie!
 
lees meer »
 
V.I.S. - Filosofisch café V.I.S. - Filosofisch café
Zondag 31 oktober - 15.00 uur - In het Trefpunt bij de Petrakerk
 
lees meer »
 
PGV Veenendaal App PGV Veenendaal App
lees meer »
 
Collecte met Givt app en QR code Collecte met Givt app en QR code


Klik hier voor de handleiding van de app. Voor de toelichting klikt u hier