V.I.S. De Open Hof (02-04) V.I.S. De Open Hof (02-04)
Zondag 2 april: Korte wandeling /uitleg (Herman van Ingen) bij Ereveld Grebbeberg

Voorafgaand aan de speciale dagen 4 en 5 mei gaan we naar de Grebbeberg, naar de parkeerplaats naast het Ereveld (militaire begraafplaats). Het plan is om - mits droog weer -  aansluitend aan de kerkdienst (begint dan om 9.30) én na de koffie dan naar de Grebbenberg te gaan en daar rond 11.30/11.45 eerst een korte wandeling te maken naar de kazematten en de loopgraaf. Hierbij zal de voormalig beroepsmilitair Herman van Ingen ons vertellen over de oorlogshandelingen in de meidagen van 1940. Hij is weliswaar lang na de oorlog geboren, maar goed op de hoogte van wat daar is gebeurd.

We eten hierna gezamenlijk een broodje en drinken wat bij de parkeerplaats. We gaan daarna nog naar het ereveld en het bezoekerscentrum (mits open).

Geef bij de aanmelding aan of je wél of niet over een auto beschikt. Je hoort nog hoe we het een en ander gaan organiseren, omdat het logisch is om te carpoolen vanaf de Open Hof. Wil je je echt vóór 26 maart opgeven, want dan weten we ook of het door zal gaan én voor hoeveel personen we een (eenvoudige) lunch moeten klaarmaken.

Deze activiteit is ook interessant voor kinderen van de basisschoolleeftijd en ouder.

 
Datum: zondag 2 april 2023 (eventueel 23 april)
Plaats:  zondag 2 april 2023 (eventueel 23 april)
Tijd:     aansluitend aan de kerkdienst (na kop koffie; 11.15 uur)
Kosten:  € 5,-
Aanmelden:       Corinne Kleter; corinnekleter@outlook.com
Ada Coppoolse, adacoppoolse@gmail.com


 
terug