Huis van Liefde (2019) Huis van Liefde (2019)
In 2019 hebben de voormalige wijkgemeenten Aller Erf en Sola Fide voor het eerst gezamelijk het 40-dagen project gedaan. In het najaar van 2018 zijn de voorbereidingen gestart met het uitkiezen van een project. Gemeenteleden mochten zelf projecten projecten aandragen. Op de startzondag in september was het vervolgens aan de gemeenteleden om hun voorkeur kenbaar te maken door te stemmen voor één van de drie genomineerde projecten. De meeste stemmen gingen naar "Het Huis van Liefde", waarna de diaconie voor dat project heeft gekozen.

Huis van Liefde
… is een particulier initiatief in Veenendaal dat crisisopvang biedt voor vluchtelingen. De initiatiefnemers (Jobert en Annemarie van Kempen) hebben op eigen terrein een woning ingericht ten behoeve van crisisopvang. Ze hebben hiertoe besloten nadat de eerste heftige beelden van de bootvluchtelingen die in Griekenland aan land kwamen, aan de wereld werden getoond. Ze zijn zelf goederen gaan inzamelen en door sponsering konden er goede materialen aangeschaft worden. Er is een reis naar Lesbos ondernomen en de goederen zijn daar gebracht en er is daadwerkelijk hulp geboden voor een paar weken. Eenmaal terug in Veenendaal is het plan geboren om een woning op eigen terrein geschikt te maken voor “Crisisopvang” en zo is dit goede initiatief een bijzondere plek… een Huis van Liefde geworden.

Jobert en Annemarie zijn kerkelijk betrokken, hebben contacten met Vluchtelingenwerk en ICF in Veenendaal. Zij organiseren ook kleinschalige activiteiten (bijvoorbeeld stroopwafels verkopen) om geld in te zamelen voor opvang en aanpassing van het opvanghuis.

Huis van Liefde heeft sinds kort ook de ANBI status, hetgeen garant staat voor een goede en transparante besteding van alle giften die ze ontvangen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website (www.huisvanliefde.nu) of op de Facebook pagina 

Activiteiten
Tijdens de 40-dagentijd hebben in beide wijkgemeenten tal van activiteiten plaatsgevonden om geld op te halen:
  • Verkoop van paaseitjes in de foyer van Sola Fide
  • Verkoop van bloembollen en planten voor binnen en/of in de tuin
  • High-tea
  • Natuurwandeling door de Plantage Willem III te Elst
  • Voorjaarsmarkt op het Ronde Erf
  • Gezellige pubquiz in Sola Fide
  • Kindersponsorloop in de gymzaal van het Aller Erf
  • Spelletjes- en creamiddag in het Aller Erf
  • Brunch in Aller Erf op Palmpasen
  • Paasontbijt in Sola Fide
De activiteiten werden druk bezocht door de gemeenteleden van beide wijken. Het was hierdoor niet alleen financieel een succes, maar hielp ook mee met het elkaar leren kennen als onderdeel van het samengaan. Daarnaast hadden alle gemeenteleden een enveloppe ontvangen met daarin informatie over het project, de activiteiten en de manier waarop het project financieel gesteund kon worden.

De opbrengst
Tijdens de gemeenschappelijke dienst op 2 juni 2019 in Sola Fide werd de opbrengst bekend gemaakt door middel van het overhandigen van een cheque aan Jobert en Annemarie. In totaal is met het 40-dagen project 8.339 euro opgehaald. Een prachtig bedrag waar de stichting het Huis van Liefde veel goed werk mee kan doen. Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen wordt daarvoor van harte bedankt!


 
terug