Eénmalig aanmelden voor diensten Eénmalig aanmelden voor diensten


HANDLEIDING
voor het bijwonen van kerkdiensten in Wijkkerk De Open Hof.

In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u zich kunt aanmelden op Kerktijd.nl bij Wijkgemeente De Open Hof voor het ontvangen van uitnodigingen per mail, alsmede de stappen nadat een uitnodiging heeft ontvangen. Heeft zich eenmaal geregistreerd, dan krijgt u voortaan uitnodigingen voor het bijwonen van diensten. Dit gaat via een digitaal, automatisch rouleersysteem. 

Kent u mensen die zelf géén email gebruiken, maar ook graag uitgenodigd willen worden om kerkdiensten te bezoeken? Geen enkel probleem! De beheerder van Kerktijd.De Open Hof kan zelf ook deelnemers toevoegen. Als u dan hun gegevens mailt naar kerktijd.openhof@pkn-veenendaal.nl dan komt het helemaal goed.  Daarvoor is nodig:  De naam, het aantal gezinsleden dat gewoonlijk naar de kerk komt (echtparen bijvoorbeeld) en het telefoonnummer. Wanneer zij via het roulatiesysteem uitgenodigd worden, krijgt de beheerder daar een mail van. Vervolgens belt de beheerder de betreffende personen om te vragen of zij die zondag naar de kerk willen komen of niet. 
Kinderen tot 12 jaar én de jongeren die naar de 12-plus-dienst gaan worden NIET aangemeld op het aanmeldformulier van Kerktijd.nl.

Aanmelden 
Met deze link opent u het aanmeldformulier 

Naam:  Uw naam s.v.p. als volgt:  Achternaam, Voorletter of voornaam en tussenvoegsel. 
Bijv.:  Brink, K.(Kees) van den 

E-mailadres:  
Het e-mailadres waarop u de uitnodigingen wilt ontvangen. Met dit e-mailadres en uw eigen wachtwoord logt u na aanmelding in.

Aantal bezoekers:  Hier vult u in met hoeveel gezinsleden u maximaal de kerkdienst zou kunnen bezoeken. Bezoekt u de kerk altijd met uw partner, dan vult u hier 2 in. Komt u meestal met meerdere gezinsleden, dan vult u dát aantal in. Op de zondag dat u met minder mensen naar de kerk komt, kunt u dit aanpassen via een link in de bevestigingsmail. Dit wordt verderop in de handleiding uitgelegd.

Wachtwoord:  U kiest zelf uw eigen wachtwoord. 

Categorieën:  Hier vinkt u de dienst aan (sommige kerken hebben daar nog een middagdienst bij staan).
Daarmee geeft u aan dat u uitnodigingen voor het bijwonen van diensten wilt ontvangen. 

Klik op 'Aanmelden'

U krijgt de melding dat er een mail naar u is gestuurd waarin wordt gevraagd uw e-mailadres te verifiëren.

Verifiëren

Voor de duidelijkheid:
U bent pas écht ingeschreven als uw e-mail adres is geverifieerd. Dit om spam en ongewenste aanmeldingen te voorkomen.

Klik op 'Verifieer e-mailadres'

Wanneer u dit heeft gedaan, verschijnt in principe het scherm van Kerktijd.nl.waarin uw gegevens vermeld staan. Mogelijk krijgt u eerst een inlogscherm.

Inloggen
Met uw emailadres en uw zelfgekozen wachtwoord kunt u vervolgens inloggen.


Uw wachtwoord kunt u wijzigen door rechtsbovenaan op het zwarte driehoekje ► naast uw naam te klikken (boven de rode knop 'Verwijder mijn gegevens').

Wanneer u een periode (bijvoorbeeld in vakantietijd) niet wilt worden uitgenodigd, dan logt u in met uw wachtwoord en haalt u het vinkje naast 'Ochtenddienst' weg. Als u weer bij diensten aanwezig wilt zijn, zet u er weer een vinkje bij.

Uitnodigingen
Er worden wekelijks uitnodigingen verstuurd voor het bezoeken van de kerkdiensten. Daarbij wordt uitgegaan van het maximale aantal beschikbare plaatsen. Zoveel plaatsen als er zijn, zoveel gemeenteleden worden er uitgenodigd. In het begin zal waarschijnlijk ieder die zich aanmeld om uitnodigingen te krijgen daadwerkelijk ook een uitnodiging ontvangen. Zodra er meer gemeenteleden op de lijst staan dan er plaatsen zijn, gaat het automatisch rouleersysteem aan het werk.

Als u wordt uitgenodigd, is het de bedoeling dat u binnen 48 uur reageert met 'Ik Kom Wel' of 'Ik Kom Niet' door te klikken op de betreffende knoppen in de uitnodigingsmail. Het kan zijn dat de uitnodiging in uw mail er anders uitziet. In dat geval klikt op of op 'Ik kom wel' of op 'Ik kom niet

In deze uitnodiging kunt u, als u wilt, klikken op de link www.de-open-hof.nl/richtlijnen/. U komt dan rechtstreeks op de website van De Open Hof uit bij de richtlijnen die worden gehanteerd.


Als u aangeeft dat u komt, krijgt u een bevestigingsmail waarin u aan kunt geven of u met het aantal gezinsleden waarmee u zich heeft geregistreerd komt of dat u met minder personen naar de kerk komt.

Als u met het aantal personen komt dat in deze mail staat, hoeft u niets meer te doen. Komt u met minder mensen, dan klikt op 'Klik dan hier' en vult in het scherm dat u vervolgens het aantal in waarmee u komt.

NB:  U kunt wel minder mensen opgeven dan in de uitnodiging vermeld staat, maar niet méér! Om die reden geeft u bij uw aanmelding het maximaal aantal personen van uw gezin op! 

Voor iedere afmelding gaat er automatisch weer een uitnodiging naar andere gemeenteleden van de lijst. Ook díe gemeenteleden hebben dan in principe weer 48 uur om te reageren. Waarom 'in principe'? 

Er is een uiterste sluitingstijd ingesteld, namelijk vrijdagmiddag 12.00 uur.  Daarna wordt de lijst met alle kerkbezoekers voor die zondag geprint voor de koster zodat hij de kerkzaal daarop in kan richten. 

Het kan zijn dat iemand op vrijdag nog een uitnodiging ontvangt omdat uitgenodigde gemeenteleden hebben afgezegd, maar dan gaat die 48 uur dus niet meer op. Na vrijdagmiddag 12.00 uur wordt niemand meer toegevoegd aan de lijst. Men wordt dán weer voor een volgende dienst uitgenodigd.
 
terug