Handleiding éénmalig aanmelden Handleiding éénmalig aanmelden

HANDLEIDING
voor het aanmelden voor kerkdiensten
(en andere bijeenkomsten zoals  gemeenteavonden en V.I.S. activiteiten) in Wijkkerk De Open Hof.

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u zich aanmeldt voor diensten op Kerktijd.nl bij Wijkgemeente De Open Hof.
Aanmelden is éénmalig! Daarna krijgt u uitnodigingen voor het bijwonen van diensten. Dit gaat via een digitaal, automatisch rouleersysteem. Ook wordt uitgelegd wat u moet doen als u een uitnodiging heeft ontvangen.

Kent u mensen die géén email hebben, maar ook graag kerkdiensten willen bezoeken? Geen enkel probleem! De beheerder van Kerktijd.De Open Hof kan zelf ook deelnemers toevoegen! Stuur een mail met naam en telefoonnummer naar kerktijd.openhof@pkn-veenendaal.nl of bel naar het Kerkelijk Bureau, tel. 595203. Dan wordt het aan ons doorgegeven.

Wanneer zij via het roulatiesysteem uitgenodigd worden, krijgt de beheerder daar een mail van en belt hen vervolgens op met de vraag of zij al of niet die zondag naar de kerkdienst kunnen / willen komen.  
Kinderen tot 12 jaar én 12-plussers worden in principe NIET aangemeld op Kerktijd.nl. .
Aanmelden 
Met deze link opent u het aanmeldformulier 

Naam:  Achternaam, Voorletter of voornaam en tussenvoegsel. 

E-mailadres:  
Het e-mailadres waarop u de uitnodigingen wilt ontvangen. Met dit e-mailadres en uw eigen wachtwoord logt u na aanmelding in.

Aantal bezoekers:  Hier vult u in met hoeveel gezinsleden u maximaal de kerkdienst zou kunnen bezoeken. Bezoekt u de kerk altijd met uw partner, dan vult u hier 2 in. Komt u meestal met meerdere gezinsleden, dan vult u dát aantal in. Op de zondag dat u met minder mensen naar de kerk komt, kunt u dit aanpassen via een link in de bevestigingsmail. Dit wordt verderop in de handleiding uitgelegd.

Wachtwoord U kiest zelf uw eigen wachtwoord. 

Categorieën:  Hier vinkt u de dienst aan (sommige kerken hebben daar nog een middagdienst bij staan).
Daarmee geeft u aan dat u uitnodigingen voor het bijwonen van diensten wilt ontvangen. 

Klik op 'Aanmelden'

U krijgt de melding dat er een mail naar u is gestuurd waarin wordt gevraagd uw e-mailadres te verifiëren.

Verifiëren

Voor de duidelijkheid:
U bent pas écht ingeschreven als uw e-mail adres is geverifieerd. Dit om spam en ongewenste aanmeldingen te voorkomen.

Klik op 'Verifieer e-mailadres'

Wanneer u dit heeft gedaan, verschijnt in principe het scherm van Kerktijd.nl. waarin uw gegevens vermeld staan. Mogelijk krijgt u eerst een inlogscherm.

Inloggen
Met uw emailadres en uw zelfgekozen wachtwoord kunt u vervolgens inloggen.


Uw wachtwoord kunt u wijzigen door rechtsbovenaan op het zwarte driehoekje ► naast uw naam te klikken (boven de rode knop 'Verwijder mijn gegevens').

Wanneer u een periode (bijvoorbeeld in vakantietijd) niet wilt worden uitgenodigd, dan logt u in met uw wachtwoord en haalt u het vinkje naast 'Ochtenddienst' weg. Als u weer bij diensten aanwezig wilt zijn, zet u er weer een vinkje bij.

Uitnodigingen
Er worden wekelijks uitnodigingen verstuurd voor het bezoeken van de kerkdiensten. Daarbij wordt uitgegaan van het maximale aantal beschikbare plaatsen. Zoveel plaatsen als er zijn, zoveel gemeenteleden worden er uitgenodigd. In het begin zal waarschijnlijk ieder die zich aanmeld om uitnodigingen te krijgen daadwerkelijk ook een uitnodiging ontvangen. Zodra er meer gemeenteleden op de lijst staan dan er plaatsen zijn, gaat het automatisch rouleersysteem aan het werk.

Als u wordt uitgenodigd, is het de bedoeling dat u binnen 24 uur reageert met 'Ik Kom Wel' of 'Ik Kom Niet' door te klikken op de betreffende knoppen in de uitnodigingsmail. Het kan zijn dat de uitnodiging in uw mail er anders uitziet. In dat geval klikt op of op 'Ik kom wel' of op 'Ik kom niet

In deze uitnodiging kunt u, als u wilt, klikken op de link www.de-open-hof.nl/richtlijnen/. U komt dan rechtstreeks op de website van De Open Hof uit bij de richtlijnen die worden gehanteerd.

Als u heeft aangegeven dat u komt, krijgt u een bevestigingsmail met daarin een optie om de aanmelding te wijzigen. U kunt zowel het aantal personen wijzigen  of u eventueel  alsnog afmelden voor de dienst. 

Als u met het aantal personen komt dat in deze mail staat, hoeft u niets meer te doen. Komt u met minder mensen, dan klikt op 'Klik dan hier' en vult in het scherm dat u vervolgens het aantal in waarmee u komt en klikt u op 'Wijzig'

NB:  U kunt wel minder mensen opgeven dan in de uitnodiging vermeld staat, maar niet méér! Om die reden geeft u bij uw aanmelding het maximaal aantal personen van uw gezin op! 

Via de knop 'Afmelden' kunt u zich alsnog afmelden voor de dienst mocht blijken dat u die zondag niet kunt gaan. Voor iedere afmelding gaat er automatisch weer een uitnodiging naar andere gemeenteleden van de lijst. Ook díe gemeenteleden hebben dan in principe weer 24 uur om te reageren. Waarom 'in principe'? 

Er is een uiterste sluitingstijd ingesteld, namelijk vrijdagmiddag 16.00 uur.  Daarna wordt de lijst met alle kerkbezoekers voor die zondag geprint voor de koster zodat hij de kerkzaal daarop in kan richten. 

Het kan zijn dat iemand op vrijdag nog een uitnodiging ontvangt omdat uitgenodigde gemeenteleden hebben afgezegd, maar dan gaat die 24 uur dus niet meer op. Na vrijdagmiddag 16.00 uur wordt niemand meer toegevoegd aan de lijst. Men wordt dán weer voor een volgende dienst uitgenodigd.
 
terug