Bloemencommissie Bloemencommissie

Het `zondagse boeket` in de kerk wordt verzorgd door de bloemencommissie. Via een intekenlijst wordt een zondag door een gemeentelid geadopteerd. Deze betaalt ook het boeket.

Enkele keren per jaar kan er tijdens het koffie drinken na de dienst op de lijst ingetekend worden door de gemeenteleden. Dit kan een datum zijn waarop iets te vieren of te gedenken is. Of zomaar omdat men het fijn vindt om mee te doen. Het boeket wordt, als groet van de gemeente, na afloop van de dienst met de zondagsbrief, naar een gemeentelid gebracht.

De bloemencommissie verzorgt daarnaast ook de liturgische bloemen op bijzondere dagen in het kerkelijk jaar zoals: biddag en dankdag en  eeuwigheidszondag. In de Adventstijd en de Veertigdagentijd en Pasen, volgt de bloemencommissie een bepaald thema, meestal in samenwerking met de kindernevendienst. De uitleg komt in de zondagsbrief te staan.

In het bloemenarchief kunt u de bloemenstukken van de Paas- en Kersttijd en de Eeuwigheidszondagen vanaf 2017 bekijken. U gaat naar het bloemenarchief door op deze link te klikken of via het menu.

Voor meer informatie over de bloemencommissie: bloemencommissie.openhof@pkn-veenendaal.nl

terug