Wie zit er in jouw BLIK-veld? Wie zit er in jouw BLIK-veld?
WIE zit er in jouw BLIK-veld?
Maak dat ZICHTBAAR!!   En ook … laat ze dat PROEVEN!


(Met dank aan de Westerkerk waar we dit mooie idee van hebben geleend.)

Al geruime tijd ontmoeten we, door de coronacrisis, elkaar als gemeenteleden niet of nauwelijks meer vanzelfsprekend.

Weet jij nog wie er naast je zat in de kerk? Of wie je altijd tegenkwam in de gang en bij de koffie? Wie komt er bij je op, als je terugdenkt aan de kerkdiensten? Ons leek het een mooi idee: dat je eens wat lekkers gaat bakken voor hem/haar/hen! 

Daarom gaan er in de komende tijd een tiental cakeblikken de gemeente rond die wij vast voor u kochten, met het idee daarbij dat je wat lekkers bakt – en dat dan bij iemand brengt (= afgeven aan de deur, meer kan nu niet. Een uitleg op papier zit erbij). Om daarmee aan elkaar te laten merken: ‘jij bent’ / ‘jullie zijn’ nog steeds in mijn blik-veld! En ook al zien we elkaar niet meer zo vaak: ik gun / wij gunnen jou/jullie gewoon iets lekkers in deze ongewone tijd. 

De bedoeling is dat de ontvanger dat blik vervolgens binnen een week weer vult met iets lekkers wat gebakken wordt (of, als bakken niet gaat, met iets anders lekkers dat gekocht wordt) wat dan weer doorgegeven wordt aan wéér iemand anders. 

De hoop is: dat we zo, met elkaar, een beetje tastbaar kunnen maken: dat we oog willen hebben voor elkaar.

Krijg je twee blikken? Geniet ervan of geef het, dezelfde dag, zonder verdere woorden, weer door.


Heb je wel een idee over: aan ‘wie’ je je baksel wil brengen, maar weet je geen adres? Vraag het gerust, bijvoorbeeld aan ds. John Boogaard. Ook hij helpt je daarin graag - waar dat kan.

 
terug